Infra terapija deluje na podoben način kot sončni žarki. Saj IR žarki prodrejo globoko v telo in s tem zelo dobro vplivajo na zdravje.

Pomagajo pri pomirjanju vnetij, stimuliranju prekrvavitev in spodbujanju odvajanja toksinov.

Pri tem ne segrevajo površino telesa, vendar samo mišice, sklepe in kosti ter druge organe, ki so globoko v našem telesu.

Infra terapija le poviša telesno temperaturo in s tem izboljša mnoge funkcije telesa.

IR žarki pomagajo tudi pri hujšanju, kronični utrujenosti ter obvladovanju bolečin torej so primerne za vse osebe, ki si želijo boljšega življenja

Z IR terapijo tudi pomagamo organom , še posebej jetrom in ledvicam izločiti nevarne snovi, ki preobremenjujejo kožo.

Čeprav IR žarki ne segrevajo kože telesa direktno pa imajo ugoden učinek na njo.

V pomoč so odpravljanju brazgotin in popravljajo videz strij. Takšna terapija pa pospešuje prekrvavitev in tudi izboljša imunski sistem.

Dobre lastnosti IR terapije:

  • Izboljšan imunski sistem
  • Pomirjanje vnetij
  • Stimuliranje in pospeševanje prekrvavitve
  • Odvajanje toksinov
  • Obnova kože (strije in brazgotine)

Detoks in čiščenje telesa
Detoksikacija je telesni proces, ki pretvori strupene snovi iz našega okolja, prehrane in lastnih celic v nekaj neškodljivega ali izločenega. Potenje je naravni način telesa, da se znebite škodljivih toksinov s čiščenjem telesa skozi kožo. Infrardeči valovi v savni prodrejo globoko pod kožo in pomagajo telesu, da se znebijo toksinov, ki so globoko pod kožo.

Izguba teže
Dokazano je, da savne pomagajo pri izgubi teže in izgorevanju kalorij. Po mnenju časopisa Ameriškega zdravniškega združenja se lahko ena infra terapija pokuri med 300-700 kalorijami.

Tudi, dr. Oz. je razložil v oddaji Oprah, da lahko infra terapija pokuri do 700 kalorij.

Blaženje bolečin in artritis
Infrardeči valovi v savni prodrejo v globoko mišice in blažijo dolgotrajne bolečine. Poleg tega imajo bolniki z revmatoidnim artritisom, ki uporabljajo infrardečo savno, kratkoročno hitro olajšanje pri bolečini in togosti mišic, zmanjšanju utrujenosti. Z rednim savnanjem se učinki olajšanja poznajo tudi dolgoročno.

Čiščenje kože
V savni se koža očisti in mrtve celice se zamenjajo in ohranjajo kožo v dobri kondiciji. Infra toplota sprošča tudi napetosti obraza in izboljšuje elastičnost kože. Potenje izpere bakterije iz epidermalne plasti in por.

Kardiovaskularna vadba
Finski raziskovalci so poročali, da redna uporaba savn pomaga vzdrževati krvne žile v zdravi kondiciji. Žile postanejo bolj elastične zaradi redne širjenja in krčenja zaradi ponavljajočega procesa ogrevanja in hlajenja telesa.

Manjši krvni pritisk in boljši pretok krvi
Diletacija krvnih žil poskrbi, da pride kri do površine kože in, ker se krvne žile razširijo zaradi povečanega krvnega pretoka, se kroženje v okončinah izboljša in krvni tlak se zmanjša. Učinek na krvni tlak je začasen, toda medicinske raziskave kažejo, da lahko pogosto uporaba savne povzroči znižanje krvnega tlaka.